top of page
Koffiepauze met Edina Kürtösi, fotograaf -
Kávészünet Kütrösi Edina fotográfussal

Wanneer ben je begonnen met fotograferen?

 

Mikor kezdtél el fotózázzal foglalkozni?

 

Kb. 6 év kezdtem el fotózni egy kis kompakt géppel, majd az idő múlásával egyre nagyobb szenvedélyemmé vált a fotózás, ezért beruháztam egy komolyabb gépre.

 

Ongeveer 6 jaar geleden ben ik begonnen met een klein compact toestel. Naar verloop van tijd werd fotografie meer en meer mijn passie, zodat ik een professioneler toestel heb gekocht.

2. A fotózás számomra csak hobbi, bár volt idő, amikor iskolát kerestem magamnak, hogy papírom is legyen róla és, hogy szakemberektől tanuljam a fotózás rejtelmeit. De aztán az élet úgy hozta, hogy nem tudtam volna összeegyeztetni az iskolát a munkámmal, illetve az anyagiak is jelentős szerepet játszottak abban, hogy lemondtam a tanulásról.

 

Fotograferen is voor mij alleen een hobby, hoewel ik wel een een periode heb gehad dat ik actief naar een opleiding zocht om de geheimen van de vakmensen te kunnen leren. Maar helaas viel mijn werk niet met een opleiding te combineren, en speelden ook de kosten een belangrijke rol, dus heb ik dit uit mijn hoofd gezet.

3. Szívesen fotózom a természetet, és az embereket, készítek portrékat, gyerek- és tárgyfotókat. De a kedvencem talán a rendezvények fotózása, ahol nagyszerű életképeket lehet készíteni. smile hangulatjel

 

ik maak graag foto's van de natuur, de mensen, ik doe graag portretten, kinderfotos en objectfotos. Maar mijn lievelingsthema is denk ik toch om op feesten en gelegenheiden te fotograferen waar ik prachtige beelden kan maken die uit het leven gegrepen zijn.

4. Jelenleg csakis a facebook-on vannak fent munkáim, weboldalam nincsen, hiszen csak hobbi-fotós vagyok. Tagja vagyok az Albertirsai Fotókörnek, melynek tagjaként több kiállításon is szerepeltem fotóimmal, többek között Cegléden, Tápiószőlősön, Tápiószelén, Albertirsán, Budapesten. Önálló kiállítás keretében bemutatkozhattam Monoron, Budapesten, illetve több alkalommal lakhelyemen, Ceglédbercelen. Néhány fotópályázaton is megmérettettem magam az elmúlt évek alatt. 2010 tavaszán megnyertem a Ceglédbercel Község Önkormányzata által kiírt „Szűkebb pátriánk” című fotópályázatot, majd a ceglédi Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár „Az én lakóhelyem” című kistérségi fotópályázatát is.
2010 októberében a II. „Házunk-Hazánk” országos fotópályázaton, illetve 2012-ben, a III. Házunk-Hazánk pályázaton közel száz jelentkező közül beválasztottak a legjobb 50 alkotó közé, így fotóim tagjai lettek az országos vándorkiállításnak, ami több településen is megtekinthető volt.
2013-ban három képemmel indultam a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ által rendezett „Blickpunkt-2013. – A képek versenye” című országos fotópályázatán, ahol egyik fotómmal elnyertem a Különdíjat, egy másik alkotásommal pedig a „Fotó” kategória első helyezettje lettem. Mindhárom képem kiállításra került Budapesten a Műcsarnokban.
 


6. Igazából nagy, ismert neveket nem tudok mondani, mert engem mindig a közvetlen környezetembe lévő fotósok, vagy fotós társaim inspiráltak és motiváltak. Közöttük van Baán Katalin fotóművész, aki az indulásomtól fogta-fogja a kezemet, és vezet ezen az úton.

 

Ik wil geen grote namen zeggen, want die mij altijd inspiratie en motivatie geven, zijnaltijd de fotographers in mijn omgeving. Bijvoorbeeld Baán Katalin , die geeft een hand van mijn begin en leed me op deze weg. 

I

7. A magyar kultúra nagyon sokrétű és tele van csodaszép gyöngyszemekkel, tehetséges művészekkel, vagy épp tehetséges átlagemberekkel. Mindenképpen kiemelném a magyar táncművészetet, legyen az akár a népi tánc, vagy épp a modern tánc világa, illetve, természetesen, a fotográfiát, de ide sorolhatnám a gasztronómiai kultúrát is! smile hangulatjel

 

Het Hongaarse cultuur is echt veelzijdig, vol met prachtige pearls?, talente kunstenars of ook talente gewoone mensen. In alle ..............wil ik dansen uithalen, ook volkdans ook modern dans, en nog natuurlijk fotographie, maar kan ik ook de gastronomische cultuur hier brengen. in deze rij brengen.
 
8. A magyar egy igen érdekes, és, valószínűleg, nagyon nehéz nyelv, tehát jó nagy adag elszántságot és kitartást kívánok a magyarul tanulni szándékozóknak, de ne adják fel, mert gyönyörű nyelv, egy-egy dolgot, gondolatot sokféleképpen ki lehet a segítségével fejezni!

 

Het hongaars is een waardevolle és waarschijlijk heel moeilijke taal,dus ik wens een heleboel ............................... voor die, die Hongaars willen leren. En dat ze niet opgeven, want dit is een prachtige taal en je kan een ding op veel manier uitdrukken. Akik Magyarországra akarnak költözni a bőség zavarával kell megküzdeni, hiszen gyönyörű helyek vannak, csodaszép ez a kis ország, már eldönteni is nehéz, hol telepedjen le az ember. Mindenképpen kitartást kívánok, és azt, hogy járjon és éljen itt nyitott szemmel, hiszen ezer apró csodát rejt az ország!
place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

bottom of page