top of page

Taallessen - Op een innerlijke reis naar een andere cultuur

Waarom Hongaars leren?

 

Er kunnen zo veel redenen zijn, waarom u Hongaars zou willen leren. Hebt u een huis daar? Denkt u aan emigratie? Hebt u in Hongarije de liefde gevonden, of familie en vrienden? Of hebt u een leuke baan of stage in Hongarije gevonden? Wilt u een ondekkingreis maken in dit prachtige land?  Natuurlijk is er veel mogelijk zonder de taal, maar het is toch veel beter als u met uw buren gezellig kunt kletsen tijdens het koffiedrinken, als u uw zaken zelf makkelijker kunt regelen, in de winkel zonder moeite boodschappen kunt doen, en gewoon uw leven op een rijkere manier kunt leven.

Als u nog geen, of weinig kennis van de Hongaarse taal hebt, en u wilt deze graag leren schrijven, spreken, lezen en verstaan, dan kunt u met een taalprogramma voor beginners starten. Als u al met het Hongaars hebt kennisgemaakt, dan kunnen we samen werken om de taal op een hoger niveau te brengen en in de details te verdiepen. 

Ik bied verschillende soorten lessen en cursussen aan op verschillende niveaus, zodat u makkelijk iets kunt vinden wat voor u het meest geschikt is.Ik vind het ook belangrijk dat het leren niet alleen effectief maar ook veelzijdig en plezierig is.

 

 

Groepsles

 

De groepslessen zijn bedoeld voor personen die in een kleine groep taalles willen krijgen en zich eventueel verder willen verdiepen in de Hongaarse samenleving. Hiervoor bied ik gezellige lessen voor kleine groepen in Meppel. De groepen bestaan uit drie tot zes personen en de lessen zijn één of twee keer per week. Het lesmateriaal wordt direct in de praktijk gebracht door zelf informatie te verzamelen, en rollenspel te oefenen of door samen over bepaalde themas te praten. U kunt hier ook kennismaken met mensen die zelf ook iets hebben met Hongarije.

De les duurt 90 minuten.

 

Privélessen

 

Privéles is een goed alternatief voor u als u Hongaars op uw eigen manier en in uw eigen tempo wil leren.  De lessen worden samengesteld op basis van uw wensen, doelen, huidige taalniveau en studietempo. Elke minuut van de les draait om u en de duur van de les is ook bespreekbaar. Voor de eerste les bied ik graag een vrijblijvend gesprek om kennis te maken en uw wensen te bespreken. 

 

Les via Skype

 

Bent u niet in de gelegenheid voor de lessen naar Meppel te reizen, maar wilt u wel graag de Hongaarse taal leren, dan is een Skypeles wellicht een ideale oplossing voor u. 

Deze methode wordt snel populairder, en heeft een aantal voordelen:

U kunt reistijd en -kosten besparen.

U kunt de lessen vanuit huis volgen, in overleg aangepast aan uw agenda.

De duur van de less is 60 of 90 minuten. Voorafgaand stuur ik u lesmateriaal om de les voor te bereiden.

 

Intensieve cursus

 

Met de intensieve taalcursus kunt u het snelst uw doelen bereiken.  Hoewel de taalcursus heel intensief is, kunt u uw concentratie houden door de wisselende oefeningen en methoden. Hierdoor kunt u uw taalvaardigheden een boost geven. Er zijn intensieve cursussen voor beginners en voor gevordenen. In een intakegesprek kunnen we samen beslissen wat voor u de meest effectieve methode is om in een korte tijd resultaat te behalen. 

 

Vakantiecursus

 

Deze optie is ontwikkeld voor mensen die op korte termijn Hongarije willen bezoeken en behoefte hebben aan het leren van enkele basis taalvaardigheden en praktische informatie. De cursus van 20 uur geeft een basis van belangrijke woorden en uitdrukkingen, dagelijkse constructies en basissituaties, maar ook praktische informatie over Hongarije. Vooral voor beginners die nog niet weten of ze met de taal verder willen is dit een goede mogelijkheid om met de Hongaarse taal kennis te maken en een beetje meer over Hongarije als land te weten te komen.

 

 

Meer informatie

 

Wilt u meer informatie of direct een vrijblijvende afpsraak maken? Neem hier conatct met mij op of stuur een mail naar info@thuisinhongarije.com

 

 

 

 

bottom of page